4 goede redenen om Tunesië NU te bezoeken

écrit par VandenHende
le 30/04/2011
het fort van Monastir

Sinds de jasmijn revolutie en de daaropvolgende blokkering van de chartervluchten naar Tunesië is de toeristische sector in een dipje gevallen. Op 19 februari werd er weer gevlogen op Tunesië maar de vrees zat er in bij de toeristen. Wij zijn even een kijkje gaan nemen op de meest belangrijke steden en kunnen verzekeren dat het er niet alleen veilig is maar dat men er werkelijk niets merkt van de afgelopen revolutie.
Op het ogenblik draait de sector met ongeveer 30 % minder boekingen dan de vorige jaren. Na onze ervaring kunnen we de mensen aanraden nu op Tunesië te boeken en wel om de volgende redenen:
1. Het land is 100 % veilig en nergens is er maar iets zien van de evenementen van januari en februari.
2. Gezien de terugval van het zakencijfer is het mogelijk om zeer gunstig te reserveren.
3. Door de mindere bezetting van de hotels is het conform voor de enkeling veel groter.
4. De Tunesiër die van nature uit al zeer vriendelijk en gedienstig is, doet nu nog meer zijn best om ons te verwennen.
Ter herinnering geven hieronder nog eens de plaatsen op die we bezochten met een korte beschrijving van de bezienswaardigheden.

Monastir
De meeste bezoekers van Monastir brengen hun vakantie door op de fijne zandstranden van Skanes en Dkhila Maar Monastir is ook een stad met een rijk historisch verleden. Het Ribat (fort) geldt als een van de indrukwekkendste monumenten van Tunesië. Zeker moet je ook het mausoleum van de familie Bourguiba (eerste president van het huidige Tunesië) bezoeken. Het wekt bewondering op door zijn vergulde koepel e de twee slanke minaretten.

Madhia
Mahdia is een stad met een roemrijk verleden dat teruggaat tot de Xe eeuw. Het is gebouwd op een rots van een smal schiereiland. Het is een stad van vissers en zijdewerkers en ze ontleent haar charme aan de saffierblauwe zee, de fantastische stranden en de oude Medina met een magnifiek zeemanskerkhof. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

Port El Kantaoui
Ten noorden van Sousse ligt Port El Kantaoui, ook “de haventuin van de Middellandse Zee” genoemd.Het is volledig gebouwd in Tunesische stijl geïnspireerd op Arabisch-Andalousische invloeden. Het vormt een homogeen geheel van hotels, verblijven, winkels en recreatiecentra, waarbij het groene aspect niet uit het oog is verloren. Het is gebouwd rond een prachtige jachthaven en een uitmuntend golfterrein.

Hammamet
Op het heerlijke groene schiereiland Cap Bon met zijn milde zeelucht liggen Hammamet en Nabeul, twee grote vakantieplaatsen die beroemd zijn om hun langgerekte fijne zandstranden en de mooie turkoois zee. Met zijn bekoorlijke Medina binnen de goudgele stadswal en zijn tuinen met bougainvilliers en jasmijnstruiken is een bijzonder charmante plaats. Even bijzonder is de vrolijke gemoedelijke sfeer van Nabeul, een belangrijke kunstnijverheidstad waar een verfijnde manier van leven bewaard is gebleven.

Yasmine Hammamet
De jasmijn van de stad Hammamet is gelegen in het natuurgebied ten ziuden van de stad, aan een saffierblauwe zee met een uitgestrekt strand van goudgeel zand. Het is een nieuwe moderne badplaats met alle voorzieningen. Er is een marina voor meer dan 700 boten.

Waar logeren:
wij logeerden in verscheidene hotels van de hotelketen Iberostar die een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft en kan gereserveerd worden bij Neckermann en Thomas Cook.

Voor meer informatie over Tunesië kunt U terecht bij de Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme Benelux , Louisalaan 162 te 1050 Brussel, Tel: 02/648.30.78 – www.tunisietoerisme.com.tn – email: tourismatunisien@skynet.be

  • het fort van Monastir
  • het colliseum van El Jem
  • mooie hotels
  • 4 goede redenen om Tunesië NU te bezoeken
  • marina's bij de vleet
  • zeer mooi aardewerk
  • 4 goede redenen om Tunesië NU te bezoeken
Portrait de VandenHende
Van den Hende"