Restaurant De Marmiet in Bocholt, een perfecte verzoening tussen Limburgse gemoedelijkheid en Franse haute-cuisine.

écrit par VandenHende
le 21/06/2011
de gevel

Gelegen aan de Dorpsstraat te Bocholt is Restaurant & Traiteur De Marmiet gevestigd. Een perfecte locatie als U een bezoek brengt aan Oost Limburg. De marmiet heeft een verfijnde keuken waar eigentijdse, op klassieke basis gepresenteerde specialiteiten worden geserveerd. De kaart wordt geregeld met seizoengebonden producten aangepast. Het smaakvolle kader, de perfecte bediening door gastvrouw Marleen Truyen en de gezelligheid zullen U bekoren.

De chef Luc Van Erum en zijn echtgenote Marleen.
Geboren in 1959 heeft Luc al en sterke CV opgebouwd. Zijn grootste ervaring heeft hij opgedaan bij restaurant Kristoffel in Bocholt. Daar startte hij met een leercontract in 1973 om geleidelijk op te klimmen van kelner tot Sommelier en ten slotte tot Maître d’hôtel. Nadien baatte hij achtereenvolgens hotel restaurant Elkenhuys in Meeuwen en het Slot Pietersheim in Lanaken uit. Uiteindelijk beslist hij om restaurant De Marmiet in 1996 over te nemen van zijn broer in het centrum van Bocholt in de schaduw van de kerk. Zijn echtgenote die als gastvrouw optreedt heft eveneens haar ervaring opgedaan in restaurant Kristoffel waar ze onder andere instond voor de organisatie van feesten, bediening en deels management.

Specialiteiten
Je kan er terecht voor zowel een lekkere lunch als en gastronomisch diner. De chef stelt van maandag tot vrijdag een all-in menu voor tegen 46€ (aperitief, 3 gangen menu, wijnen en koffie). Er is ook een lekkerbekkenmenu gaande van 61€ (5 gangen menu) tot 92€ (idem met geselecteerde wijnen). We waren erg gecharmeerd van de gebakken ganzenlever met mandarijnolie, gekaramelliseerde spitskool en sjalotten.

Traiteurdienst
Als traiteur verzorgt het restaurant ook privé-feesten, aan huis of in een van de samenwerkende feestzalen.

Praktische informatie:
Restaurant De Marmiet, Dorpsstraat 41, 3950 Bocholt – www.demarmiet.be – mail : demarmiet@skynet.be. Open van vrijdag tot en met dinsdag tussen 11.30u en 14.30u en van 18.00u tot 21.30 uur. Voor reservaties of inlichtingen kan u het restaurant vanaf 12 uur bereiken op het nr 089/481978.

  • de gevel
  • chef van erum en echtgenote
  • de zaal
  • Restaurant De Marmiet in Bocholt, een perfecte verzoening tussen Limburgse gemoedelijkheid en Franse haute-cuisine.
  • Restaurant De Marmiet in Bocholt, een perfecte verzoening tussen Limburgse gemoedelijkheid en Franse haute-cuisine.
  • Restaurant De Marmiet in Bocholt, een perfecte verzoening tussen Limburgse gemoedelijkheid en Franse haute-cuisine.
  • de kerktoren
Portrait de VandenHende
Van den Hende"