Met DFDS Seaways naarTurner Contemporary in Margate

écrit par VandenHende
le 03/09/2012
dfdr seaways

Dit kunstencentrum in Margate brengt niet alleen hulde aan Turner maar wil ook jonge, hedendaagse kunstenaars een kans bieden én het stadje Margate terug op de toeristische kaart zetten. Dat laatste lukt vrij aardig, de steeds wisselende tentoonstellingen worden druk bezocht (www.turnercontemporary.com).
Op zo’n vijftig kilometer van Dover, makkelijk bereikbaar vanuit Calais en Duinkerke met ferrymaatschappij DFDS Seaways, kun je dit fascinerend kunstcentrum bezoeken. Het prestigieuze Turner Contemporary is niet alleen een staaltje van moderne architectuur maar herbergt ook een unieke collectie hedendaagse beeldende kunst.
Turner Contemporary is ontworpen door de wereldwijd bekende David Chipperfield. Het centrum werd gebouwd in Margate, een kuststadje in de oostelijke tip van Kent. Lang geleden werd Margate druk bezocht door Londenaars die de drukte van de grootstad ontvluchtten om er de zuurstofrijke zeelucht op te snuiven. Uit die negentiende eeuw dateert de goed bewaarde Victoriaanse architectuur. Met de bouw van Turner Contemporary werd Margate nieuw leven ingeblazen want er komen steeds meer internationale bezoekers. De naam Turner herinnert aan William Turner (1775-1851), de romantische schilder van het licht die op een fascinerende manier het Engelse landschap op canvas zette. Ook Turner was een vaste Margate-bezoeker, vanwege het unieke licht langs de kust.
Turner contemporary is dagelijks open behalve op maandag van 10u tot 18u, toegang is gratis!
Als je het kunstcentrum binnenkomt dan sta je als aan de grond genageld vanwege de elegantie van de architectuur én door het sensationele uitzicht over de kust van Kent. Het geeft je meteen zin om na een bezoek aan Turner Contemporary ook de regio te verkennen. Kent wordt terecht de Tuin van Engeland genoemd en is met zijn prachtige landschappen, kastelen en landhuizen, bossen en parken, pittoreske dorpen en sfeervolle stadjes een fantastisch reisdoel voor een boeiende nazomerse break.

Met DFDS Seaways is zo’n één- of meerdaagse excursie makkelijk georganiseerd. DFDS Seaways vaart vanuit Calais en Duinkerke naar Dover, 44 overtochten per dag, de poort naar Kent. De ferry’s van DFDS Seaways zijn ruim en comfortabel en met de attractieve promotietarieven raak je prijsgunstig aan de andere kant van Het Kanaal.

Bezoek Turner Contemporary in Margate, geniet van innoverende architectuur, van wervelende beeldende kunst en van alles waarmee Zuidoost-Engeland iedereen continu verrast.

Met volgende tarieven van DFDS Seaways raak je vlot en prijsgunstig aan de overkant van Het Kanaal:
Een 2-daags retour voor auto + 4 inzittenden kost slechts € 39, geldig van 3/09 tot 13/12/2012
een 4-daagse reis voor auto + 4 inzittenden is er al voor € 49. geldig van 3/09 tot 13/12/2012

INFO : www.dfdsseaways.be , Tel 02/ 514 09 91*
* € 5 toeslag voor telefonische boekingen.

  • dfdr seaways
  • dfds seaways
  • turner contemporary building
  • turner contemporary building
  • turner contemporary building
  • turner contemporary building
Portrait de VandenHende
Van den Hende"