2 sterren Restaurant Mylord in Ellezelles, een plaats die een bezoek waard is.

écrit par VandenHende
le 30/10/2013
2 sterren Restaurant Mylord in Ellezelles, een plaats die een bezoek waard is.

Deze eerbiedwaardige instelling, verscholen in het prachtige heuvelland, is door de jaren heen een absolute referentie geworden. Bij het lezen van de kaart wordt meteen het hoge niveau duidelijk van de kookprestaties die ons te wachten staan. De perfecte kennis van de producten en de kunst om ze te verfraaien, zijn het handelsmerk van dit uitzonderlijke huis. Een onbetwistbaar succes voor de smaakvolle vernieuwing van het interieur. Het moet gezegd dat inzake decoratie en inrichting bepaald weinig restaurants deze perfectie bereikt hebben. Het mooie zonneterras vormt een bijkomend voordeel voor dit fijnproeverhuis. De wijnkaart voldoet aan de hoge verwachtingen en werd zeer goed samengesteld en becommentarieerd door de jonge en beloftevolle sommelier. De ‘Château du Mylord’ is vast één van de beste tafels van België.

Een beetje historiek
Het restaurant Château du Mylord is opgericht door Jean-Baptiste Thomaes (chefkok) in het jaar 1981. In het jaar 1985 (tot 2006) werd hij vergezeld door zijn broer Vincent (directeur van het restaurant en sommelier), en door Christophe in 1988 (chef patisserie). In 1987 krijgt hij zijn eerste ster toegewezen waarna een tweede ster volgde in het jaar 2002 en nogmaals in 2010. In de gids van Gault Millau heeft het restaurant een notatie van 17 op 20
Het restaurant bevindt zich in een oude Engels woning in een park van 3 ha. Het kasteel werd in 1861 gebouwd door de Engelse lord Gubbins. Toen hij tijdens een reis in Antwerpen terechtkwam ontmoette hij daar een vrouw uit Ellezelles, Mevrouw Bellonie Créteur, met wie hij huwde in het jaar 1849.

Bediening, service
Van zodra het smeedijzeren hekken opengaat bij het binnenrijden op het prachtige domein kan je eerste indruk al niet meer stuk. Het vriendelijke personeel staat je op te wachten en begeleid je tot aan je tafel. Mooi stijlvol interieur met hier en daar een moderne toets, ruime tafelindeling (heerlijk is dat). Het personeel is tweetalig, vriendelijk, je voelt je meteen op je gemak. We hebben er uitstekend gegeten (lees regelmatig hun menu's op hun website !), zeer attentvolle bediening en een sublieme uitleg over de door de sommelier gekozen wijnen.

Schotels en specialiteiten :
Op lage temperatuur gegaarde zeetong, "Viennoise" van Parmezaan, texturen van courgetten, mosselen en emulsie van saffraan.Carpaccio van gerookte staartvis, nuances van citrusvruchten, gerookte bonbon en bouillon, granité met Campari. Op lage temperatuur gegaarde wilde eend, variatie van aubergine en artisjok, polenta van Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten, jus van olijven en oregano. Menu Prestige (6 gangen) aan 135€ (210€ met wijn). Je zou alleen al maar teruggaan voor de fantastische kaaskar en de verbluffende desserts!
Château du Mylord is lid van de prestigieuze vereniging :
"Les Grandes Tables du Monde", Tradition et Qualité...

Praktische informatie :
Gesloten: maandagmiddag en dinsdagmiddag (behalve op feestdagen), zondagavond, maandagavond en dinsdagavond.
Jaarlijkse vakantie:
•van 23 december 2013 t.e.m. 8 januari 2014
•van 7 t.e.m. 16 april 2014
•van 18 augustus t.e.m. 3 september 2014
Keuken open van 12.00 tot 14.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.
Restaurant open van 12.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.
Rue Saint-Mortier, 35, 7890 Ellezelles
Tel +32 (0)68 54 26 02 ~ Fax +32 (0)68 54 29 33
www.mylord.be - info@mylord.be

  • 2 sterren Restaurant Mylord in Ellezelles, een plaats die een bezoek waard is.
  • het huis
  • het torentje
  • zaal gubbins
  • de broers Thomaes
  • 2 sterren Restaurant Mylord in Ellezelles, een plaats die een bezoek waard is.
  • 2 sterren Restaurant Mylord in Ellezelles, een plaats die een bezoek waard is.
  • 2 sterren Restaurant Mylord in Ellezelles, een plaats die een bezoek waard is.
  • 2 sterren Restaurant Mylord in Ellezelles, een plaats die een bezoek waard is.
Portrait de VandenHende
Van den Hende"