Brussels Design September 2013, van 5 tot 30 september 2013

écrit par VandenHende
le 09/09/2013
Brussels Design September 2013, van 5 tot 30 september 2013

Design September is de jaarlijkse afspraak voor alle designliefhebbers en omvat meer dan 100 culturele en commerciële evenementen in Brussel. De stad wordt zo, gedurende een hele maand, de plaats voor ontmoetingen met verschillende Belgische maar ook internationale designers. Het festival blijft de verschillende toepassingen van design en multidisciplinaire relaties belichten: meubilair, architectuur, het object, maar ook grafische vormgeving en textiel… Een grote diversiteit aan kwalitatieve evenementen, aangeboden door tal van verenigingen en onafhankelijke organisaties, verrijken het culturele luik van Design September; tentoonstellingen, lezingen, een designmarkt, Pecha Kucha, bezoek aan ateliers van Brusselse designers, … Zoals elk jaar nemen een groot aantal opkomende ontwerpers deel aan het parcours.

Gedurende de hele maand hebben de deelnemende emblematische designwinkels, pop-up stores en flagship stores een speciale inrichting rond een merk, en/of een designer en zijn nieuwe producten.

Dit jaar verloopt de Commerce Design Brussels in synergie met Design September. Naar aanleiding van een initiatief dat werd genomen door de Stad Montréal in 1995, moedigt de wedstrijd Commerce Design Brussels, zoals in de andere steden, de samenwerking tussen handelaars en designprofessionals aan in het Brussels Gewest. Dankzij de steun van Atrium en Mad Brussels kan de wedstrijd een breed publiek van betrokken handelaars en designers bereiken in Brussel. Vanaf 2013 wordt de prijs jaarlijks uitgereikt en niet meer tweejaarlijks om de dynamiek en evolutie te volgen van de inrichtingen van handelszaken in de stad Brussel.

Enkele nieuwigheden:

Commerce Design Awards
Creatieve platformen
Deelname van jonge Belgische merken
Belgische savoir-faire, haar (her)waardering
Design September, internationaal platform
De uitreiking van de prijs van de Designer van het jaar
Textiel parcours (samenwerking met MoOD)
Pop Up Restaurant & Pop Up Shops
Een groot aantal zaken te ontdekken

Voor alle verdere informatie, ga naar www.designseptember.be

  • Brussels Design September 2013, van 5 tot 30 september 2013
Portrait de VandenHende
Van den Hende"