Lacs de l’Eau d’Heure in elk seizoen

écrit par VandenHende
le 19/12/2014
luchtfoto

Steeds meer Belgen trekken voor een kort verblijf naar Les Lacs de l’Eau d’Heure.

Het “Land van de Meren” ligt in de provincie Henegouwen en Namen. Het is een vakantiebestemming voor elk seizoen en voor jong en oud. De infrastructuur is fantastisch met comfortabele vakantiewoningen en bungalows in het Golden Lakes Village of Landal Village L’Eau d’Heure. Mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën, wandelen, fietsen. Het Land van de Meren is een goede uitvalsbasis om de verscholen hoekjes in het zuiden van Wallonië te ontdekken. Kortom, het is een uitgelezen dichtbij huis bestemming met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.

De grotere bekendheid van Les Lacs de l’Eau d’Heure bij de Belgen is vooral te merken aan de stijgende bezettingsgraad van de vakantiewoningen en –bungalows. In Landal Village l’Eau d’Heure noteren we vooral de laatste drie jaar een forse stijging van het aantal Belgische boekingen. Bij de opstart in 1993 was 90 % van de markt Nederlands. In 2014 hebben de Belgen de Nederlanders bijna ingehaald, want nu is 40% van de markt Belgisch. Naast Landal Village l’Eau d’Heure, kan je ook logeren in Golden Lakes Village, een recent project van Group Lamy en nog steeds in ontwikkeling want zo zijn ze net van start gegaan met de bouw van een nieuw hotel. Golden Lakes Village spreekt van een stijging van 30% in 2014. Met andere woorden, Les Lacs de l’Eau d’Heure wordt in snel tempo populair bij de Belgen die vooral een kort verblijf reserveren.

Twaalf maanden plezier, ook in de winter !
Het succes van Les Lacs de l’Eau d’Heure heeft uiteraard te maken met de kleine afstand maar ook en niet in het minst met het totaalproduct van het vakantiepark: uitstekend logies en sport- en recreatiemogelijkheden in de directe omgeving. Group Lamy, die onder andere ook vakantiehuizen in het Zuiden van Frankrijk aanbiedt, hecht veel belang aan het comfort en het interieur van de vakantiewoningen waardoor je bij slecht weer niet hoeft te treuren. Beide vakantiedorpen zijn pas recentelijk gebouwd en de woningen hebben een open haard en een sauna of bubbelbad, wat een verblijf tijdens de winter heel aangenaam maakt. Er is de mogelijkheid om te huren met grote groepen en de woningen hebben een prachtig uitzicht. Ideaal dus voor een weekendje weg met familie en vrienden.
Veel attracties blijven open tijdens de winter, dus ook tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, zoals Lasergame, Aqua Golf, een bezoek aan de stuwdam of de Skywalk Eau d’Heure waarbij je met een lift tot op 100 m hoogte komt en zo kan genieten van een waanzinnig panoramisch uitzicht. Of ga voor een stevige winterwandeling rondom de meren en geniet van de prachtige natuur. Daarnaast zijn er ook talloze indoormogelijkheden.
Wat excursies betreft is er voor elk wat wils in de buurt. Uiteraard staat Chimay mét het trappistenbier op het programma en ook Binche en het middeleeuwse stadje Thuin zijn een aanrader. In Maredsous moet je zeker de abdijkaas geproefd hebben, maar kom er vooral eens langs tijdens de kerstperiode voor de gezellige Kerstmarkt met schaatspiste. Ook in Couvin is er een ijspiste. Voor deze en andere excursies kan men informatie inwinnen in het Centre d’Accueil dat het ganse jaar geopend blijft.

Info: www.lacsdeleaudheure.be
Evenementen en activiteiten deze winter in en rond Les Lacs de l’Eau d’Heure: http://bit.ly/1tIZNh1
Ontwikkelingsplan van Les Lacs de l’Eau d’Heure in beeld: https://www.youtube.com/watch?v=YXy9CyKXo4Q

  • luchtfoto
  • aquapark
  • biking
  • golden lake village
  • gravity
Portrait de VandenHende
Van den Hende"