ASIA FAIR 2010 – 20 & 21 februari - heel Azië onder één dak.

écrit par VandenHende
le 25/01/2010
ASIA FAIR 2010 – 20 & 21 februari - heel Azië onder één dak.

De 18de editie van de Asia Fair heeft plaats op zaterdag 20 en zondag 21 februari.
Gastland is deze keer Sri Lanka en eregast de NGO Hospitaal zonder Grenzen (van Rotary België)
De Asia Fair is GEEN vakantiesalon of toerismebeurs. In de loop van de jaren is de Asia Fair uitgegroeid tot dé INFORMATIE beurs rond Azië bij uitstek in de Benelux. Nergens vindt de bezoeker zoveel over één continent tijdens één evenement. Aan de Asia Fair nemen officiële delegaties, toeristische diensten, luchtvaartmaatschappijen en touroperators deel.
Daarnaast zijn er een 25-tal sociaal-culturele verenigingen en organisaties rond ontwikkelingssamenwerking aanwezig. Er is ook een stand met boeken rond Azië en reisgidsen. Wie honger heeft kan terecht aan verschillende eetstandjes. Een zaal is voorbehouden voor de praatstanden, waar ervaren reizigers de bezoekers informeren over Aziatische bestemmingen.
In een workshop- en demonstratiezaal ken men terecht voor onder meer origami, henna tattoo, schminken van kinderen, schilderen op glas (Maleisische kunstenares) en het Kamishibai theatertje (Chinese en Japanse sprookjes voor kinderen; in het Nederlands, Frans en Engels)
Tijdens de hele fair door zijn er video, dia en multimedia presentaties.
Conferenties en boekpresentaties zijn er door Catherine Vuylsteke, journaliste bij De Morgen (over China), chef kok Gwenn van restaurant Little Asia (Mijn leven, mijn keuken) en Riet Vandenbranden & Ignace Maes (Orissa before monsoon)
Er zijn regelmatig optredens van Srilankaanse Kandyan drummers en dansers en er is een Srilankaanse modeshow.

De Asia Fair 2010 wordt op zaterdag 20 februari om 10.30 uur officieel geopend door de ambassadeur van Sri Lanka en Vice-Eerste Minister & Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere.

ASIA FAIR 2010 – Gemeenschapscentrum De Zandloper, Kaasmarkt 75 – 1780 Wemmel.
Openingsuren: zaterdag 20 februari van 13 tot 19 u. en zondag 21 februari van 10 tot 18 u.
De toegangsprijs bedraagt € 6 en er zijn verschillende kortingen (studenten, senioren, minder validen, Knack Club, Le Vif Club, Plus Magazine Club, Rotary Club leden, houders van een lerarenkaart en Unizo leden betalen slechts € 4)
Openbaar vervoer: www.delijn.be – Ring Brussel, uitrit 8 of 9
INFO & PROGRAMMA: www.belasia.bebelasia@telenet.be – tel 052-37.47.97.

  • ASIA FAIR 2010 – 20 & 21 februari - heel Azië onder één dak.
  • ASIA FAIR 2010 – 20 & 21 februari - heel Azië onder één dak.
Portrait de VandenHende
Van den Hende"