Relais & Châteaux eindelijk terug in Brugge: Hotel Heritage

écrit par VandenHende
le 25/01/2010
de gevel

Het heeft een goed aantal jaren geduurd, maar de prestigieuze hotelketen Relais & Châteaux heeft eindelijk terug een aanwezigheid in de Belgische toerisme stad bij uitstek: Brugge!
Vanaf november 2009 kan Hotel Heritage te Brugge zich als het nieuwste Belgische lid van Relais & Châteaux voorstellen.
Bij een bijzondere stad hoort zeer zeker een bijzonder hotel: Hotel Heritage !

Het Hotel
Dit prachtige pareltje is uitstekend gelegen in het hart van de stad en met zijn 24 individueel ingerichte kamers en suites, de ideale uitvalsbasis om Brugge te ontdekken.
Het oorsponkelijke huis werd in 1869 gebouwd als een privé huis, in 1922 werd het door de bank Crédit Général Liégeois omgebouwd tot filiaal. In 1992 werd het pand, in slechte toestand, aangekocht door Johan & Isabelle Creytens die besloten er een hotel van te maken dat in 1993 opende onder de naam Hansa Hotel.
Onder het huis vindt men nog een gedeelte van een 14de eeuwse kelder. Een bakstenen kruisribbengewelf steunt op een zuil in Doornikse natuursteen met haakkapiteel. Deze kelder werd in 1999 gerenoveerd en ingericht als fitnessruimte met sauna en turks bad.
In 2000 werd de dakverdieping, die ingericht was als privéwoonst voor Johan en Isabelle Creytens, volledig omgebouwd tot 4 ruime suites.
Naar aanleiding van de renovatie van alle kamers in 2003 werd beslist om de naam van het hotel te wijzigen naar “Hotel Heritage”. Reeds meerdere jaren vonden Johan en Isabelle, alsook de klanten, dat Hansa Hotel de lading niet meer dekte. De tijd heeft uitgewezen dat de naam van het hotel wijzigen naar “Hotel Heritage” een goede beslissing was.
De renovaties gaan nog steeds verder, onlangs werden alle kamers met 40’ LCD schermen uitgerust. Het hotel beschikt eveneens over een kleine vergaderruimte.
Het hotel biedt uiteraard alle modern comfort en heeft internet aansluiting in alle kamers alsook Wifi voor het gehele hotel. Er is eveneens een eigen parkeergarage, zij het met een beperkt aantal plaatsen dus reserveren is de boodschap!
In 2009 als winnaar voor Travelers Choice by Tripadvisor uitgeroepen en het zal daar zeker niet bij blijven... Hotel Heritage Brugge is een winnaar en zal nog van zich laten spreken in de komende maanden en jaren !

Het Restaurant ‘Le Mystique’
Sinds kort beschikt het hotel ook over een restaurant ‘Le Mystique’. Le Mystique verwondert u reeds bij het binnenkomen: een authentiek klassiek kader daterend van 1869 schept onmiddellijk een unieke en gezellige sfeer die de toon zet voor de rest van het bezoek.
Klassiek maar met hedendaagse en vooral lokale toetsen, zo omschrijft Chef Jérôme Papin zijn keuken. Zijn met toewijding bereide gerechten zijn natuurlijk gebaseerd op verse ingrediënten en daardoor volledig seizoensgebonden. Alhoewel hij zelf uit Le Mans afkomstig is, legt Chef Papin graag ook regelmatig een mediterraanse ‘touch’ in zijn gerechten; kwestie van een beetje zon op het bord te toveren in onze noordelijke contreien ! Het restaurant is dagelijks open voor zowel lunch als diner en gesloten op zondag en maandag.
Na een lange wandeling door Brugge of voor de lunch of het diner, is het ook gezellig vertoeven in het gezellige salon van bar Le Magnum of in de bibliotheek hoek.

Relais & Châteaux
In 2009 heeft de keten wereldwijd 31 nieuwe leden onthaald, dit brengt het totaal op 475 hotels ofwel 11.190 kamers. De nieuwe gids 2010 is gedrukt op 830.000 exemplaren en wordt verdeeld over 5 continenten.
Relais & Châteaux onderscheidt zich door het feit dat alle leden garant staan voor een uitzonderlijk hoog niveau van onthaal, ze hebben het echt tot een kunst verheven.
De site www.relaischateaux.com heeft 530.000 unieke bezoekers per maand en brengt alle hotels, de cadeau cheques en Forfaits Lys in het bereik van ieder om te reserveren.
België telt vandaag 4 leden met Hotel Heritage Brugge als nieuwste lid. (Auberge du Moulin Hideux, Hostellerie Saint-Roch, Hostellerie La Butte au Bois)

Hotel Heritage**** - Restaurant Le Mystique
Niklaas Desparsstraat 11
8000 Brugge - Belgium
Tel: +32 (0)50 444 444
Fax: +32 (0)50 444 440
info@hotel-heritage.com
www.hotel-heritage.com

  • de gevel
  • resto le mystique
  • de fitnees zaal
  • de bar
  • een kamer
Portrait de VandenHende
Van den Hende"