Relais Royal in Mirepoix, een goed bewaard geheim!

écrit par VandenHende
le 05/10/2011
onthaal, de trap

Het pittoreske Franse stadje Mirepoix, zoals we het vandaag kennen, werd in de 14de eeuw gebouwd, maar heeft een aantal plekken die wel tot de 11de eeuw teruggaan. In het hartje van deze prachtige ‘bastide’ ligt het historische Huis Malroc de Lafage, of Relais Royal zoals het vandaag bekend is! Mirepoix ligt aan de voet van de imposante Pyreneeën en betovert bezoekers met zijn charme en zonneschijn.
Het statige historische huis werd met veel liefde in zijn oorspronkelijke 17de eeuwse glorie hersteld, met modern comfort en een luxe inrichting als uitgangspunt. Vandaag is het 4* Relais Royal, met voorsprong, het meest vooraanstaande hotel van de Ariège streek.

17de eeuwse charme in een luxe verpakking
Relais Royal heeft 9 uitzonderlijke en individueel ingerichte kamers en suites, en is met veel trots lid van de prestigieuze keten Relais & Châteaux. Sinds de opening van dit prachtige huis in 2004,werd het gastvrije onthaal van alle gasten tot in de puntjes uitgewerkt en maakt het de charme uit van een verblijf in Relais Royal.
Elke kamer heeft een zeer eigen karakter en originele details, zoals een aantal exclusieve houten deuren die dateren uit de Lodewijk XIV periode. Het zijn zeer ruime kamers met hoge plafonds, ze zijn smaakvol ingericht en beschikken allemaal over een luxe badkamer met aparte douche en individuele airconditioning. In hotel Relais Royal worden de gasten in de watten gelegd: zo vinden ze in de kamers een gratis selectie drank en fruit, grote king size ‘Treca’ bedden die zo comfortabel zijn dat je ze met tegenzin verlaat, een LED flat screen televisie met een grote keuze aan kanalen, een iPod/iPhone docking station om je eigen relaxerende tunes te kiezen. In alle kamers beschikken de gasten eveneens over gratis Wifi en ADSL verbinding en een Nespresso koffiemachine.
Kamerprijzen variëren tussen 199 en 399€.
Speciale tarieven voor bedrijven verkrijgbaar op aanvraag.

Bon Appétit!
Le Ciel d’Or – een culinaire belevenis
Geniet van een unieke culinaire ervaring in het ‘Ciel d’Or’ restaurant waar chef en eigenaar Rogier van den Biggelaar elke avond zijn marktverse ontdekkingsmenu voorstelt:
een ‘Dégustation Unique’
5 gerechten bereidt met ingrediënten gekozen uit de rijke variëteit die in de streek te vinden is. De gerechten volgen de seizoenen en worden in de lokale specialiteiten verwerkt, dan wel in een eigen versie van de chef. Chef Rogier introduceert persoonlijk de gerechten aan tafel bij de gasten en haalt eveneens de nodige aangepaste wijnen uit zijn uitgebreide wijnkelder waar men een grote keuze aan wijnen uit de streek kan vinden.
Voor een verschillende wijn bij elk gerecht is de ‘Ballade de Vins’ , een wijnarrangement, een juiste keuze.
Bij mooi weer bevindt het restaurant zich op de binnenplaats van het hotel, waar het romantisch kader bij kaarslicht er een ware feestelijke stemming creëert!

Ciel d’Or is open:
Lunch: woensdag, donderdag, vrijdag en zondag
Diner: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag
Dégustation unique 5-gerechten menu: 50€
Quick lunch: 20€
Balade des vins (wijnen aan elk gerecht aangepast): 20€

Lekker ontspannen!
Mirepoix is één van de belangrijke steden in het historische land van de Katharen en is ideal gelegen om als basis te dienen voor het verkennen van de vele imposante kastelen, abdijen en kathedralen , getuigen van een turbulente religieuze periode die een inspiratrie is geweest voor vele schrijvers, waaronder Dan Brown!
Op het einde van een dag sightseeën of hiken in de prachtige Bergen en valleien rond Mirepoix, is een verfrissende duik in het zwembad dan ook welkom.
Je kan je natuurlijk ook een dagje aan de rand van het zwembad laten verwennen met lekkere snacks en drankjes door de beide eigenaars van Relais Royal... een leuk alternatief!
Het Relais Royal is zeer zeker een klein juweeltje genesteld in een kleurrijk en strategisch geplaatst stadje.
Verwen jezelf en organiseer een trip naar een historische huis waar rustige verwennerij het huis motto is , reserveer nu in Relais Royal!

Relais Royal in het kort:
• 17deeeuws historisch gebouw , met liefde gerestaureerd
• 9 kamers en suites op individuele wijze ingericht
• Air-conditioning, iPod/iPhone docking station in de kamer
• Gratis selectie van dranken en fruit in de kamer
• Ciel d’Or restaurant met een unieke formule
• Gezellig zwembad, in zonovergoten patio!
• Privé garage
• Gezellige salons om te aperitieven of gewoon te loungen
• Centrale ligging in het historische Land van de Katharen
• Dichtbij vlieghavens Carcassonne (Ryanair) of Toulouse
• Op 30 minuten van winterskigebieden
• Huisdieren toegelaten
• Lid van Relais & Châteaux

Relais & Châteaux Relais Royal
Restaurant Le Ciel d’Or
8, Rue Maréchal Clauzel
09500 Mirepoix
France
Tel +33 (0)5 61 60 19 19 Fax +33 (0)5 61 60 14 15
relaisroyal@relaischateaux.com
www.relaisroyal.com

  • onthaal, de trap
  • het zwembad
  • kamer
  • ciel d'or, restaurant
  • de ingang
Portrait de VandenHende
Van den Hende"