Au Repos des Chasseurs, lekker Frans-Italiaanse keuken aan de rand van het Zoniënwoud

écrit par VandenHende
le 11/01/2012
de gevel

Restaurant « Au Repos des Chasseurs » werd in het begin van de 19de eeuw gesticht vlakbij het ongerepte Zoniënwoud en werd al vlug een echte pleisterplaats voor lekkerbekken. Met paling in het groen, boterhammen met platte kaas “en heerlijk Belgisch bier kreeg het al heel snel een uitstekende reputatie bij de Brusselaars die hielden van wandelen en jagen. Sinds enkel decennia onder leiding van Pepe Angelo is het etablissement uitgegroeid tot een must in het Zuiden van Brussel. De geraffineerde Franse keuken met een Italiaans tintje is vermaard om klein en groot wild, op houtskool geroosterde vis (de zeewolf in grof zout is een must) en paling in het groen. Bij de nagerechten raden wij U de “zabaglione” met Marsala wijn aan. In de zomer kan men er terecht op het prachtige terras (met schuifdak bij te veel zonneschijn of bij regen). Naast de klassieke Franse wijnen vindt men op de wijnkaart Italiaanse wijnen van het familiale domein in Campanië (zie hieronder). In de namiddag kunnen wandelaars er terecht voor een lekkere koffietafel met gebak. Het restaurant beschikt over verschillende zalen voor conferenties (van 5 tot 150 personen) en familiefeesten. De zalen zijn uitgerust met de modernste audiovisuele technieken.

Het hotel
Sinds een tiental jaren beschikt “Au repos des chasseurs ook over een bijhorend hotel met 11 kamers, allen uitgerust met telefoon, internetconnectie, televisie en safe. Wakker worden met zicht op het ongerepte Zoniënwoud…. dat is heerlijk ontwaken. Een hint voor city trip toeristen: de weekend tarieven liggen beduidend lager dan de midweek.

De wijnen
Zoals gezegd beschikt Angelo Pepe over zijn eigen wijndomein in Campanië (ten zuiden van Rome): het domein “Cavalier Pepe”. Het beschikt over 35 hectaren verspreid over 3 gemeenten. Alle rode wijnen en de witte wijn “coda di volpi” worden bereid met druiven uit het eigen domein. Een restaurant “La Collina” en enkele gastenkamers vervolledigen het domein. Voor meer info verwijzen we naar de website : www.tenutocavalierpepe.it. De wijn wordt in België ingevoerd door Filippo & Figli Bvba (www.filippofigli.be).

Praktische gegevens:
Au Repos des Chasseurs
Charle-Albertlaan 11 - 1170 Brussel
Tel : +32 2 6604672 – Fax : +32 2 6721284
E-mail : info@aureposdeschasseurs.be
www.repos-des-chasseurs.com
Alle dagen geopend van 11 tot 23 uur – ruime parkingmogelijkheden

  • de gevel
  • zaal voor huwelijken
  • het restaurant
  • hazenrug
  • het terras
  • een hotelkamer
  • zoals het er vroeger uitzag
Portrait de VandenHende
Van den Hende"