Een bezoek aan Brugge begin je het best met een bezoek aan Historium.

écrit par VandenHende
le 24/11/2012
atelier Van Eyck

Op 25 november van 2012 wordt op de Markt van Brugge Historium geopend. De toeristische topattractie zal tevens de startplaats zijn van de Historium wandeling. Het tweeluik attractie-wandeling slaat op een originele manier een brug tussen de Gouden Eeuw en Brugge vandaag.

Historium vertelt een fantastisch verhaal over Brugge anno 1435, maakt hiervoor gebruik van een originele scenografie met filmbeelden, speciale effecten, verrassende decors en een schitterende muzikale omlijsting. Kortom, het wordt een totaalbeleving waarbij de bezoeker als het ware naar een ver verleden wordt gekatapulteerd.
In Historium wandelt men door Middeleeuwse straten, waar sneeuwvlokken neerdwarrelen, maakt men een magische vlucht over de stad, wordt men betoverd door een meeslepend liefdesverhaal. Tijdens de Historium wandeling, door de stad van vandaag, gaat men op zoek naar sporen uit dat glorierijke verleden.

In het straatbeeld van Brugge zijn tekens uit de Gouden Eeuw duidelijk en veelvuldig aanwezig. Historium heeft in dat verband de beste ligging die men zich kan indenken. Precies op de plaats waar straks de bezoekers naar het jaar 1435 worden getoverd, stond de Waterhalle, in die periode één van de meest imposante gebouwen van de wereld. Historium ligt precies in het hart van het toenmalige wereldhandelscentrum Brugge, waar handelaren uit alle hoeken van Europa toekwamen. Ook de buurt rond Historium behoort tot de belangrijkste historische kern van Brugge. Op Markt, Kraanplein, Burg, Van Eyckplein, Beursplein werd grote geschiedenis geschreven en vindt men de top bezienswaardigheden. Ze zijn allemaal opgenomen in de Historium wandeling die met het Historium gebouw de beste startplaats heeft die men zich kan indenken.

“Brugge Beter Begrijpen” is het doel van de wandeling, het middeleeuwse Brugge, dat men op een unieke manier beleeft in Historium, toetsen aan de stad zoals die er vandaag uitziet. De wandeling geeft het bezoek aan Brugge een belangrijke meerwaarde, niet alleen wat beleving betreft maar evenzeer inhoudelijk. Dat vinden ook de Brugse gidsenverenigingen, betrokken bij het ontwerpen van het parcours, die de wandeling zullen begeleiden.

De Historium wandeling duurt ongeveer een uur en gebeurt het best na het bezoek aan Historium. Reserveren voor de wandeling (via www.historium.be) kan alleen in combinatie met een bezoek aan Historium, voor groepen van 15 tot 24 personen. Een combi-ticket kost € 15 en de wandeling wordt aangeboden in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Russisch.
Totale duur van een bezoek ca. 1 uur

Praktische informatie over Historium
Plaats: Markt 1 te Brugge
Taalversies: via de volautomatische audioguides kunnen Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Russisch, Japans, Mandarijn geselecteerd worden.
Openingsdagen: 7 op 7
Openingsuren: Dagelijks geopend van 10 – 18 uur (tickets tot 17 uur), uitgezonderd op 1 januari en 25 december. Elke donderdag geopend van 10 – 21 uur (tickets tot 20 uur).
Prijzen:
Volwassenen : € 11
Kinderen (0 – 14 jaar): € 5,50
Family Pass: € 30
Groepen (min. 15 betalende personen): € 9 p.p.
Combi-ticket Historium & Historium wandeling: € 15
Combi-ticket Historium & Groeningemuseum: € 15
25% korting op vertoon van Brugge City Card: € 8,25
Rolstoelgebruikers (1 begeleider gratis) : €11

www.historium.be

  • atelier Van Eyck
  • tolhuis
  • markt avondbeeld
  • markt
  • markt
  • rozenkrans
Portrait de VandenHende
Van den Hende"