Winterse warmte in de Ardennen - Een vakantiewoning van Ardennes Relais als uitvalsbasis voor een korte winterbreak

écrit par VandenHende
le 09/11/2012
Winterse warmte in de Ardennen - Een vakantiewoning van Ardennes Relais als uitvalsbasis voor een korte winterbreak

De winter is in aantocht. De klok is al aangepast naar de wintertijd en ook de bladeren vallen massaal van de bomen. Hoewel de zomer voor velen een liever geziene periode van het jaar is, heeft de winter ook een zekere charme. Vakantiewoningenverhuurder Ardennes Relais bemerkt dat haar gasten in de wintermaanden en in het bijzonder tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode er graag nog even tussen uit willen. Men verlangt gezelligheid en knusheid in het gezelschap van vrienden of familie, een warme plek bij het haardvuur na een wandeling door weer en wind en ook de aanwezigheid van een sauna in de vakantiewoning is voor vele gasten een must geworden.

Heerlijke haardvuren
Wat is er fijner om op een koude, donkere winteravond na een fikse wandeling door de kou te genieten van de warmte en gezelligheid van een open haardvuurtje. Je haalt houtblokken uit het schuurtje en steekt het vuur aan dat langzaamaan gezellig begint te knetteren. Het vuur danst gemoedelijk voor je ogen terwijl je geniet van een warm drankje of een goed glas rode wijn. Een open haardvuur biedt toch dat extra knusse wintergevoel tijdens een winters weekend in de Ardennen. Ardennes Relais verhuurt ruim 450 vakantiewoningen met een open haard. Op de website www.ardennes-relais.be is het eenvoudig zoeken naar woningen met een open haard bij de functie ‘faciliteiten’. Zo kom je bijvoorbeeld terecht in Houffalize, in het sfeervolle Fermina Daza, een landhuis voor 10 personen, met een tuin die grenst aan een natuurgebied én voorzien is van een knusse open haard.

Winterwellness aan huis
Hoewel de omgeving van belang is bij de keuze van een vakantiewoning, worden de sfeer, het comfort en de aanwezige faciliteiten van de woning steeds belangrijker voor de hedendaagse consument. Zeker in de winter is de aanwezigheid van onder andere een sauna een plus. Het is een groot gemak om niet meer je woning uit te moeten om naar een wellness te gaan, maar eenvoudigweg je ‘eigen’ sauna in te duiken wanneer je maar wilt. Afkoelen doe je in de winterse buitenlucht of misschien zelfs in de sneeuw. Maar liefst 330 woningen van Ardennes Relais zijn uitgerust met een sauna. Sommige woningen hebben ook een Turks stoombad of jacuzzi.Op de website kan je bij ‘Wellness’eenvoudig je zoekopdracht als dusdanig te verfijnen en dan kom je bijvoorbeeld in het dorpje Theux terecht, in L’Oasis de Luxe, een vakantiewoning voor twee personen met een relaxruimte, jacuzzi, infraroodsauna, een Turks stoombad en een verwarmd zwembad.

Knusse kerstmarkten
Liefhebbers van kerstmarkten kunnen ook in de Ardennen hun hart ophalen. In de Ardense dorpjes en stadjes worden talrijke activiteiten georganiseerd die je in kerstsfeer doen komen en het is toch weer heel anders qua sfeer dan de kerstmarkten die we in Vlaanderen kennen. De kerstmarkten hebben andere producten en cadeautjes in de vele kramen waar je misschien het perfecte kerstcadeau zal vinden of een heerlijk everzwijnstoofpotje om in je ‘eigen’ keuken van de vakantiewoning te bereiden. Zo lokt de kerstmarkt van Durbuy, die op 1 december van start gaat, jaarlijks duizenden belangstellenden. Het is daarnaast een charmant stadje waar je prachtige kastelen en Romaanse kerkjes kunt bezoeken. Ardennes Relais verhuurt talrijke vakantiewoningen in de omgeving van Durbuy, een ideale uitvalsbasis. Een fantastisch kloosterappartement in het 13de-eeuwse Couvent des Recollets bijvoorbeeld, waar je hemels kan genieten. Hier kom je beslist in de kerstsfeer!

Kerst of Nieuwjaar zonder rompslomp
Een trend die duidelijk te merken is in de boekingen is dat heel wat mensen het leuk vinden om met de hele familie of met een groep vrienden de Kerst- of Nieuwjaarsperiode door te brengen in een vakantiewoning in de Ardennen. Vaak worden grote woningen ruim vooruit geboekt om zeker te zijn van de woning van de eerste keuze. Sommigen boeken zelfs een jaar op voorhand! Snel boeken is daarom de boodschap. Het doorbrengen van Kerst of Nieuwjaar in een vakantiewoning brengt een stuk minder rompslomp met zich mee dan als je het thuis zou organiseren. Vele vakantiewoningen zijn ook volledig in kerstsfeer gebracht, zodat je zelf niet met een kerstboom moet slepen. En niemand hoeft alleen in de keuken te staan of achteraf alles alleen opruimen.
Hoe gezellig is het om in een mooi gelegen, knusse vakantiewoning samen te genieten rond een versierde kerstboom of samen heerlijke streekgerechten te bereiden in een gerieflijke keuken! Zet ‘Last Christmas’ op en beleef samen het ultieme ‘Wham’-gevoel in La Ferme du Père Louis in Waimes bijvoorbeeld waar je met een groep van maximum 23 personen, verdeeld over 10 kamers, de mooiste Kerst- of eindejaarvakantie beleeft. Met wat geluk zal je er ook nog kunnen genieten van een super romantische witte Kerst!

Ga voor meer info naar: www.ardennes-relais.be

  • Winterse warmte in de Ardennen - Een vakantiewoning van Ardennes Relais als uitvalsbasis voor een korte winterbreak
  • fermina daza
  • Winterse warmte in de Ardennen - Een vakantiewoning van Ardennes Relais als uitvalsbasis voor een korte winterbreak
Portrait de VandenHende
Van den Hende"