Aan de voet van de Vlaamse Ardennen, brouwerij De Graal in Brakel

écrit par VandenHende
le 09/09/2013
Aan de voet van de Vlaamse Ardennen, brouwerij De Graal in Brakel

Brouwerij De Graal is een nog jonge, ambachtelijke, maar toch geautomatiseerde, brouwerij gelegen in Brakel, in het hartje van de Vlaamse Ardennen.
De brouwerij van gediplomeerd brouwer Wim Saeyens is actief sinds 2002, en heeft in die tijd een gestage groei gekend.
Mede dankzij voortdurende investeringen in nieuwe technologieën is brouwerij De Graal erin geslaagd om de stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige bieren, te blijven volgen. Vooral de exportmarkt naar landen als de VS, Japan, Italië en Denemarken zit erg in de lift.

Speciaal vermelden we de Trivrius, een tarwebier met een alcoholgehalte van 6,8 vol%, de Quest, een zwaar blond bier met een bittere hoppige smaak.

De brouwerij verkoopt ook een uitstekende 5 jaar oude single malt cash strength whisky van 63% alcoholgehalte, De San Graal.

Brouwerij De Graal biedt aan groepen van minimum 10 en maximum 30 personen de mogelijkheid om een geleid bezoek te brengen aan de brouwerij.
De prijs per bezoeker bedraagt 3 euro, waarbij één consumptie in de prijs is inbegrepen. Per bijkomende consumptie betaalt men 1 euro.

Aangezien De Graal gelegen is in het hart van de Vlaamse Ardennen, kan een bezoek aan de brouwerij ideaal gecombineerd worden met het bezoek aan een van de vele andere bezienswaardigheden in de streek.
Brouwerij De Graal
Warande 15
B - 9660 Brakel
+32 (0) 495 64 25 25
www.degraal.be - info@degraal.be

  • Aan de voet van de Vlaamse Ardennen, brouwerij De Graal in Brakel
  • Aan de voet van de Vlaamse Ardennen, brouwerij De Graal in Brakel
  • gemberbier
  • de brouwer
  • de graal quest
  • san graal single malt
Portrait de VandenHende
Van den Hende"