BROUWERIJ HUYGHE KAAPT 3 ZILVEREN MEDAILLES WEG OP WORLD BEER CHALLENGE 2013 - DELIRIUM TREMENS, LA GUILLOTINE EN FLORIS KRIEK Z

écrit par VandenHende
le 13/08/2013
delirium tremens

De bieren van brouwerij Huyghe blijven op internationaal vlak hoge ogen scoren: op de World Beer Challenge 2013 kaapte de Melse brouwer immers maar liefst 3 zilveren medailles weg. Delirium Tremens, La Guillotine en Floris Kriek zijn de bieren die eind juni in het Portugese Estoril duidelijk de jury konden bekoren. Hiermee neemt het palmares van de brouwerij steeds indrukwekkendere proporties aan.

Dat de bieren van brouwerij Huyghe internationaal in de smaak vallen, wordt alvast ook gestaafd door cijfers: maar liefst 76% van de omzet van de brouwerij is afkomstig uit export en de bieren van brouwerij Huyghe worden naar meer dan 60 landen wereldwijd geëxporteerd. Dat deze kleine, familiale brouwerij op internationaal niveau mee speelt en een mooi exportparcours kan voorleggen, werd onlangs nog bekroond met de tweede nominatie op rij voor de Leeuw van de Export.

Het internationale succesverhaal blijft intussen uitbreiden, want opnieuw viel brouwerij Huyghe in de prijzen. Op de World Beer Challenge 2013 – die eind juni plaats vond in het Portugese Estoril en waaraan meer dan 300 bieren deel namen – won brouwerij Huyghe 3 zilveren medailles. Delirium Tremens eindigde op de tweede plaats in de categorie Belgian-Style Triple, La Guillotine in de categorie Belgian-Style Strong Specialty Ale en Floris Kriek won zilver in de Garden (Fruit Wheat) Beer.

Voor Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, betekent dit opnieuw een vorm van erkenning: “Dag in, dag uit werken we hard om kwalitatieve bieren te produceren met een meerwaarde, zodat consumenten overal ter wereld een moment van genieten ervaren wanneer ze onze bieren proeven. Deze internationale prijzen bevestigen dat we de juiste koers volgen en dat onze bieren letterlijk en figuurlijk in de smaak vallen. Het motiveert ons alvast om op dit elan verder te gaan.”

  • delirium tremens
  • floris kriek
  • la guillotine
  • de degustatiezaal in de brouwerij te melle
Portrait de VandenHende
Van den Hende"