Familiaal lekkerbekken na een bezoek aan het Felix De Boeck Museum in Drogenbos.

écrit par VandenHende
le 28/02/2013
werk felix de boeck

VAN MUSEUM FELIX DE BOECK TOT FELIXART MUSEUM
Nadat de museumcollectie jarenlang werd tentoongesteld in de zolderverdieping van het gemeentehuis van Drogenbos werd de zeer omvangrijke collectie, die Felix De Boeck aan de gemeenschap schonk, vanaf 1995 in de best denkbare omstandigheden bewaard en tentoongesteld in een nieuw, prachtig museum. Tien jaar later kende het museum een metamorfose. Het evolueerde van een monografisch naar een thematisch museum waar Felix De Boeck het vertrekpunt is geworden voor steeds wisselende tentoonstellingen en projecten zowel rond historische als rond hedendaagse avant-gardekunst.
FeliXart Museum
Kuikenstraat 6 - B1620 Drogenbos
Open van donderdag tot zondag van 10u30 tot 17u. De andere dagen ook open voor groepsbezoeken mits reservatie.
T +32 (0)2 377 57 22 | F +32 (0)2 377 29 15 | info@FeliXart.org

Restaurant KZEGAMODA
Na de geest verrijkt te hebben in het museum, op naar andere geneugden…. Voor de maag. Op nog geen 100meter van het museum vindt U het typisch Brussels restaurant Kzegamoda.
Hier vindt je de in-en-in warme sfeer van een ouderwetse bistro met zijn vintage tegels, zijn houten bankjes en zijn sfeervolle kaarsen. Op het menu natuurlijk België boven en ook wat Frankrijk voor de streekgerechten. Bij het proeven van de gebakken steengroevechampignons op toast, het mergpijpje in zijn eigen vocht en de gekonfijte varkenswang met linzen uit Puy slaat ons hart een slag over. En toch nemen we geen voorgerecht. Wel kan ik jullie iets vertellen over de perfect geprepareerde préparé met de zalige huisgemaakte frieten, over de precies goed gaar gegrilde lamskotelet, over het royale en smaakvolle vleesbrood op Brabantse wijze dat zo uit moeders pannen lijkt te komen, over het heerlijke stel pensen met appelmoes en puree en over de buitengewone cuberolls, Ierse entrecotehartjes die royaal werden overgoten met roquefort-, groenepeper-, room-, geflambeerde- of bearnaisesaus.
Het verdict? Topperdetop! Zeker gezien de heel bescheiden rekening en de betaalbare wijnkaart (U vind er al een fles wijn voor minder dan 20€).
Het weekend afsluiten in zo een warme omgeving met goed eten en nippend aan een ijskoude appeljenever (zalig, maar drink niet de hele fles leeg!).
Voor mij is Kzeg a Moda (net buiten het gewest, in Drogenbos) een aanrader. Franstalige uitbaters, maar goede service in het Nederlands, smakelijke terroirkeuken, in een authentieke setting.
'Kzeg a moda
Sterstraat - 2 -
1620 Drogenbos
Tel: 02 377 65 86
Open alle dagen behalve op zaterdag middag
Van 12 tot 14u30 van maandag tot vrijdag
Van 12 tot 15u30 op zondag
Van 18u30 tot 22u45 van zondag tot donderdag
Van 18u30 tot 23u45 op vrijdag en zaterdag
parking op 40 m

  • werk felix de boeck
  • kzegumoda vroeger
  • de feestzaal
  • de fumoir
  • het uithangbord
  • het terras
  • interieur
  • interieur
  • interieur
  • smakelijk
1732 lectures
Portrait de VandenHende
Van den Hende"