WAAROM HET BK WIELRENNEN 2016 DE MOOISTE EDITIE WORDT

écrit par VandenHende
le 10/06/2016
WAAROM HET BK WIELRENNEN 2016 DE MOOISTE EDITIE WORDT

Dat de komende editie van het Belgisch kampioenschap wielrennen onvergetelijk wordt, is een zekerheid. Dat heeft alles te maken met het selectieve parcours, een schitterend circuit in het natuurgebied rond Les Lacs de l’Eau d’Heure.

Zondag 26 juni 2016 is een grote dag voor de wielerliefhebbers want dan rijden de eliterenners voor de Belgische driekleur. Renners en duizenden supporters trekken dan naar het Land van de Meren. Het parcours, iets meer dan 15 km lang, is volgens oud-profrenner Jean Luc Vandenbroucke bijzonder geschikt voor deze wedstrijd dankzij de vele troeven: “De unieke omgeving te midden van de natuur en dicht bij de grootste meren van België, met brede wegen en dus geen stedelijke infrastructuur, zorgt ervoor dat dit parcours perfect is voor wielerwedstrijden”. Er zijn ook drie hellingen over circa 900 meter met een stijgingspercentage van 9 %. Op het parcours rond Les Lacs de l’Eau d’Heure is er zelfs een beklimming die de ‘Petit Poggio’ wordt genoemd, uiteraard verwijzend naar de wielerklassieker Milaan-San Remo. Wie weet wordt daar de beslissende demarrage geplaatst. Kortom, volgens Jean Luc Vandenbroucke is dit het mooiste parcours voor Belgische kampioenschappen.

Een weekendje naar Les Lacs de l’Eau d’Heure tijdens het BK wielrennen
Het is de ideale kans voor wielerfans om er een weekendje op uit te trekken want Het Land van de Meren is een geweldige dichtbij bestemming. Vanuit de meeste Vlaamse steden sta je er op minder dan twee uur. Les Lacs de l’Eau d’Heure is een vakantiegebied met tientallen recreatiemogelijkheden. Fietsers kunnen er hun hart op halen met de verschillende fietsroutes, maar ook wandelaars en liefhebbers van watersporten zullen maar al te graag afzakken naar Les Lacs de l’Eau d’Heure. Voeg daarbij dat je er kunt logeren in sfeervolle, comfortabele en kindvriendelijke vakantievilla’s met uitzicht op de meren.
Met andere woorden, niet alleen de renners wacht eind juni een uitzonderlijk Belgisch kampioenschap maar ook voor de wielerliefhebbers is er in het Land van de Meren heel wat weggelegd.

Info: www.lacsdeleaudheure.be
Video: https://www.youtube.com/watch?v=YXy9CyKXo4Q

Ontdek alles over ‘Fietsen in Wallonië’ via: www.fietseninwallonie.be en download via deze website de brochure.

Het Land van de Meren ligt in de provincie Henegouwen en Namen. Het is een vakantiebestemming voor het hele jaar, voor jong en oud en omvat de hele omgeving rond Les Lacs de l’Eau d’Heure, het grootste merengebied van België. De infrastructuur is fantastisch met comfortabele vakantiewoningen en bungalows, mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën, wandelen, fietsen. Het Land van de Meren is een goede uitvalsbasis om de verscholen hoekjes in het zuiden van Wallonië te ontdekken. Kortom, het is een uitgelezen dichtbij huis bestemming met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.

  • WAAROM HET BK WIELRENNEN 2016 DE MOOISTE EDITIE WORDT
  • WAAROM HET BK WIELRENNEN 2016 DE MOOISTE EDITIE WORDT
  • WAAROM HET BK WIELRENNEN 2016 DE MOOISTE EDITIE WORDT
  • WAAROM HET BK WIELRENNEN 2016 DE MOOISTE EDITIE WORDT
1957 lectures
Portrait de VandenHende
Van den Hende"