Restaurant ‘LIVING ROOM’ in Knokke (Westkapelle)

écrit par VandenHende
le 02/03/2010
voorgevel

Oké, het restaurant bevindt zich op het grondgebied van Knokke, om precies te zijn: in Westkapelle, maar de parking is in Nederland!
De ‘Living Room’ vinden we namelijk op twee stappen van de grens, bij het fraaie gehucht Sint-Anna-ter-Muiden met z’n 17e-eeuwse huizen.
Hoewel het aan de weg naar Sluis ligt, heeft het een heerlijk terras met een prachtig uitzicht op het landschap dat zich uitstrekt tot aan de horizon.

INRICHTING
Zodra je binnenkomt, ben je getroffen door de onmiskenbaar behaaglijke sfeer. Je ziet een bar in onbewerkt hout en rechts een kleine salon waar je prettig het aperitief kunt nuttigen tussen een verzameling oude radio’s. Vanwege de grote ramen baadt alles in het daglicht. Om in details te treden: muren van baksteen of natuursteen in molgrijze tinten, houten tafels die tegen een stootje kunnen, het schoolbord met de suggesties van de dag, comfortabele stoelen, vloerkleden in felle kleuren, een tekening van Colpaert, schilderijen van Bailleux en Slabbing, en tenslotte ook nog foto’s van beroemde mensen. Onze aandacht wordt zeker getrokken door de handtekeningen van sterren die hier geweest zijn: de zanger Will Tura, de modeontwerper Gianni Versace of de dochter van Francis Ford Coppola, die de film ‘Marie-Antoinette’ maakte.

DE BAZEN : MAXIME OSTEN in de keuken en OLIVIER THIEL in de zaal
MAXIME OSTEN :
Hij werd in 1965 geboren en kreeg zijn opleiding op de vermaarde hotelschool van Koksijde. Terwijl hij aanvankelijk actief was als zaakvoerder in de meubelsector,werkte hij vervolgens in de ‘Brasserie André’ in Rijsel en in het hotel Charles in Knokke, alvorens de eerste formule van het restaurant ‘Bel-Etage’ te ontwerpen en tenslotte aan de fornuizen van ‘Living Room’ te gaan staan, dat hij leidt met zijn vennoot:
OLIVIER THIEL :
Deze werd geboren in 1981 en volgde een opleiding in management, alvorens zich in het zaalwerk te gaan bekwamen. Hij perfectioneerde zijn knowhow in de ‘Zandberghoeve’ in Oedelem en in de patisserie ‘Demaret’, voordat hij maître d’hôtel werd in de ‘Living Room’.

KEUKEN
Maxime Osten is een voorstander van de eerlijke keuken. De boter en de eieren komen van een naburige boerderij. Wat het vlees aangaat, werkt hij uitsluitend met charolais, terwijl hij de Hollandse lammeren die van het abattoir in Sluis komen, zelf versnijdt. Daarnaast houdt hij ook van de Franse streekproducten, of het nu om kalfskop of andouilette AAAAA gaat.
In de keuken werken ze met z’n drieën: Maxime, Philippe en Steven. In de zaal is het al niet anders, met Olivier, Anneke en Jacqueline.

PRAKTISCHE GEGEVENS
LIVING ROOM 102
BRASSERIE
Sluisstraat 102
8300 KNOKKE (WESTKAPELLE)
Tel.: 050-62 41 22 – Fax: 050-62 31 22
www.livingroom102.beinfo@livingroom102.be
Gesloten op maandag
Ruime parking
Terras

  • voorgevel
  • het terras
  • de zaal
  • maxime osten en olivier thiel
3732 lectures
Portrait de VandenHende
Van den Hende"