Nieuw samenwerkingsakkoord Moulinsart – Casterman

écrit par VandenHende
le 08/11/2013

Uitgeverij Casterman en Moulinsart zijn momenteel samen aan het werken aan enkele gemeenschappelijke projecten die de werken van Hergé zullen opwaarderen en de herinnering aan de geestelijke vader van Kuifje levend houden.

Hertoe verleent uitgeverij Casterman haar steun aan het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve en wordt zij vanaf januari 2014 de officiële partner van deze private instelling. Het Hergé Museum werd in 2009 opgericht en het gebouw, dat een oppervlakte van niet minder dan 3600 m² beslaat, is van de hand van de Franse architect Christian de Portzamparc. Sinds de opening ontving het Hergé Museum al meer dan 350.000 bezoekers.
Moulinsart steunt de nieuwe ploeg die aan het hoofd van uitgeverij Casterman staat en draagt met deze samenwerking bij aan het voortbestaan van de uitgeverij waar Hergé altijd mee heeft gewerkt.

De tachtigste verjaardag van de eerste uitgave van de Avonturen van Kuifje die verscheen bij Casterman mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Moulinsart en Casterman slaan dan ook de handen in elkaar en brengen in de loop van 2014 samen nooit eerder verschenen werk uit dat volledig gewijd is aan Hergé en Kuifje. De eerste titel heeft als onderwerp De Sigaren van de Farao, het mytische album waarmee de wereldberoemde reporter in 1934 bij de Doornikse uitgever verwelkomd werd.

Ondertussen verschenen De Avonturen van Kuifje in 77 talen en dialecten en werden wereldwijd al meer dan 230 miljoen exemplaren verkocht.
In 2011 en 2012, toen de film Het geheim van de Eenhoorn van Steven Spielberg en Peter Jackson werd uitgebracht, prijkte de reeks volgens GfK bovenaan de lijst van bestverkochte strips, voor Asterix, De Simpsons en Titeuf.

www.casterman.com
www.museeherge.com/nl

843 lectures
Portrait de VandenHende
Van den Hende"